Marokkaanse Quinoa salade met merquez worstjes
By Marloek van ’t Land
Hmmmm! achter die grijze wolken boven ons koude kikkerlandje, komt steeds vaker het zonnetje weer even om de hoek kijken. Tijd voor een zomersrecept!
Deze Marokkaanse Quinoa salade a la Marloek, is simpel, snel te bereiden, heerlijk en als je stiekem net iets te veel maakt, kun je er twee keer van eten 😉
Ingrediënten (2 personen):
- 1/2 sinaasappel
- 60 gram gedroogde abrikozen (geweld)
- 1 tl gemalen kaneel
- 125 gram quinoa
- 1/2 mespunt zout
- 125 ml kraanwater
- 20 gram amandelen
- 1 bosui
- bosje koriander
- 50 gram witte kaas
- 4 merquez worstjes
Bereiding:
- Kook de quinoa.
- Boen de sinaasappel schoon, Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
- Snijd de gewelde abrikozen in kleine stukjes.
- Doe de abrikozen, de sap, helft van de rasp, kaneel, quinoa en een mespunt zout in een schaal.
- Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen.
- Snijd de bosui in dunne ringen en de koriander fijn.
- Roer de quinoa en schep er de bosui, koriander, kaas en amandelen door. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de koriander.
- Bak de merquez worstjes in kokosvet en serveer deze bij de salade.
Smullen maar!
XOXO Marloek